Vestia kondigt klacht tegen Deloitte en KPMG aan wegens rentederivaten

Vestia heeft klachten aangekondigd tegen Deloitte en KPMG

Vestia heeft klachten aangekondigd tegen Deloitte en KPMG, de accountants die de jaarrekeningen van Vestia hadden goedgekeurd. De betreffende jaarrekeningen waren door de directie van Vestia opgesteld.

Vestia wil de klachten in november 2012 indienen. Het wordt misschien erg druk bij de Accountantskamer van de Zwolse Rechtbank die alle tuchtklachten tegen accountants behandelt. Als eerste had Pieter Lakeman namens de stichting SOBI op 2 mei een klacht tegen KPMG ingediend wegens de jaarrekening 2010 en een half jaar later had ook de AFM voor hetzelfde feit een klacht tegen KPMG ingediend.

KPMG nogmaals aangeklaagd

De klachten van AFM en Vestia tegen KPMG hebben betrekking op de onterechte goedkeuring van de door de directie van Vestia opgestelde jaarrekening 2010. Daarin waren de rentederivaten volgens SOBI te hoog gewaardeerd. Ook de eerste klacht van SOBI had betrekking op de goedkeuring van de jaarrekening 2010 van Vestia. De klachten van AFM en Vestia zijn in de kern duplicaten van de door Lakeman ingediende klachten. De duplicaat klacht van de AFM is omstreeks 25 oktober 2012 bij de Accountantskamer ingediend. De duplicaat klacht van Vestia is voor november aangekondigd.

Ook Deloitte nogmaals aangeklaagd

Vestia had al in september bij de Accountantskamer een klacht tegen Deloitte aangekondigd wegens het ten onrechte goedkeuren van de door Vestia opgestelde jaarrekeningen 2008 en 2009. Dit was twee maanden nadat SOBI voor dezelfde feiten een klacht tegen Deloitte had ingediend. Ook deze klacht van Vestia is in wezen een duplicaat klacht.

Klachten vermoedelijk in maart 2013 behandeld

Wanneer alle in het vooruitzicht gestelde klachten worden ingediend overweegt de Accountantantskamer, die de klachten behandelt, alle vijf klachten in de eerste helft van maart 2013 in een monsterzitting van twee dagen te behandelen.

 

 

 

Geef een antwoord