SOBI wint tuchtklacht voor parkeerbedrijf P1 tegen Ernst & Young

De Accountantskamer heeft Ernst & Young veroordeeld wegens een rapport dat het bureau in 2002 voor B&W van Maastricht en Q-Park had opgesteld. 

SOBI had de klacht voor het parkeerbedrijf P1 ingediend. B&W heeft het rapport gebruikt om de gemeenteraad ervan te overtuigen dat de overdracht van een aantal gemeentelijke parkeergarages aan Q-Park voor de gemeente een voordelige zaak was.

Ernst & Young is door de Accountantskamer veroordeeld omdat het doel van de rapportage niet duidelijk uit het rapport bleek en omdat onduidelijk was op welke financiële informatie de overeenkomst van Maastricht met Q-Park gebaseerd was, met name welke informatie voor de goodwillberekening was toegepast. De veroordeling vond ook plaats wegens onduidelijkheid van de conclusie, wegens onduidelijkheid omtrent de status van het rapport en wegens het gebruik van de zelf verzonnen term “validatie”.

Klachtonderdelen omtrent een onjuiste rendementsberekening en een onjuiste weergave van de vermogensinbreng door de gemeente zijn afgewezen omdat Ernst & Young daarover volgens de Accountantskamer niet haar eigen mening had gegeven.

Klik hier voor de complete beslissing d.d. 22 juni 2012
van de Accountantskamer
 (zaaknummer 11/1832 Wtra AK)

en Lees hier het artikel van Accountancynieuws

Geef een antwoord