Rechtbank Zwolle trekt brief in. Klacht SOBI wordt toch behandeld

De Accountantskamer van de Zwolse rechtbank heeft haar brief aan SOBI van 24 juli ingetrokken. In die brief was meegedeeld dat de behandeling van de klacht van SOBI tegen de KPMG accountant die de valse jaarrekening van Vestia had goedgekeurd voor onbepaalde tijd was opgeschort.
Uit de nieuwe brief (klik hier) van de Accountantskamer blijkt dat het verzoek van de AFM om voor te mogen dringen en de klacht van SOBI zelfs helemaal niet in behandeling te nemen zal worden afgewezen.
SOBI is verheugd over de nieuwe brief van de Zwolse Rechtbank. Zij is van mening dat niet op de klacht van de AFM gewacht kan worden omdat de bestraffing van de KPMG accountant daardoor een jaar vertraging kan oplopen. Dat is maatschappelijk onaanvaardbaar nu duidelijk is dat het Nederlandse bankwezen vele pensioenfondsen, woningcorporaties, Universiteiten en zelfs middelbare scholen met zinloze en kostbare rentederivaten heeft opgezadeld waarvan de verliezen veelal door de controlerende accountants verborgen zijn gehouden.