Onjuiste accountantsrapporten in civiele procedures

Onjuiste accountantsrapporten in civiele procedures

Wanneer twee ondernemingen met elkaar in de clinch liggen stelt een der advocaten vaak voor een onderzoeksopdracht aan een accountantskantoor te geven. Vervolgens komt er een zogenaamd feitenrapport op tafel te liggen waarin de relaties tussen beide ondernemingen worden beschreven. Zo’n rapport is niet altijd onpartijdig. Twijfel over de kwaliteit van het rapport is vaak op zijn plaats. De technische berekeningen op zichzelf zijn vaak wel juist maar lang niet altijd zijn alle relevante factoren correct weergegeven. Enkele grote accountantskantoren en grote advocatenkantoren verwijzen regelmatig naar elkaar door. Dat daardoor wantrouwen ontstaat is begrijpelijk.

Omdat de beroepsorganisaties van de accountants hun leden verbieden elkaar al te hard af te vallen heeft het weinig zin een ander accountantskantoor om een second opinion te vragen. SOBI heeft ervaring bij het beoordelen van accountantsrapporten en kan uitstekend helpen.

Zie hier een voorbeeld uit de praktijk

Voor een vrijblijvend gesprek/advies kunt u  mij telefonisch, per fax of per email, benaderen:

Pieter Lakeman – Advies & Onderzoek – Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie SOBI

Wanneer u vragen heeft kunt u bellen via 030 225 01 02, mobiel: 06 – 38150576 (Pieter Lakeman) of mailen naar info@sobi.nl

Geef een antwoord