Lakeman wint Kort Geding van Bontekoe

08 apr 2010 –


De President van de Rechtbank Amsterdam heeft Marja Bontekoe, auteur van Mai Spijkers’ Uitgeverij Prometheus, bij vonnis van 8 april 2010 verboden Lakeman als een bedrieger af te schilderen. Bontekoe had bij de behandeling van het kort geding al haar stelling teruggenomen dat Pieter Lakeman minder dan 10% van zijn civiele procedures wint.  Zij erkende dat die stelling onjuist is en zal deze niet herhalen. Lakeman heeft 87,5% van zijn civiele zaken voor klanten gewonnen.

Bontekoe is veroordeeld tot het plaatsen van een rectificatie op haar website. Zij moet deze rectificatie ook als persbericht aan Nova sturen, omdat zij in dat programma haar onrechtmatige uitlatingen deed. Ook is Bontekoe in de proceskosten veroordeeld.

Uit het vonnis volgt volgens Lakeman dat ook uitgeverij Prometheus onzorgvuldig en onrechtmatig heeft gehandeld door het boek van Bontekoe over Lakeman uit te geven. Mai Spijkers en Prometheus hadden moeten weten dat Bontekoe geen archiefonderzoek bij Lakeman heeft gedaan en geen teksten aan Lakeman heeft voorgelegd en dat daardoor de kans groot was dat het boek van Prometheus/Bontekoe nonsens zou bevatten. Lakeman overlegt met zijn advocaat mr. Volgenant van Kennedy Van der Laan over schadeclaims tegen Bontekoe en Prometheus.

Zie tevens: Dagvaarding

Geef een antwoord