GEEN CLAIM TEGEN LAKEMAN

Auteur: Eric Smit
donderdag 3 juni 2010
GEEN CLAIM TEGEN LAKEMAN
Henk Prins, de man achter Lakemanleed.nl, komt met pijn in zijn hart tot de conclusie dat de ‘oorlog tegen Pieter Lakeman is ondergesneeuwd’.
De emoties liepen hoog in oktober 2009 hoog op. Op de eerste dag van die maand had Pieter Lakeman bij Goedemorgen Nederland DSB-klanten opgeroepen om hun tegoeden bij de bank direct op te nemen. Er ontstond een bankrun en DSB ging failiiet.
Lakenman – columnist van Follow The Money – was volgens velen zijn boekje ver te buiten gegaan en werd als de belangrijkste veroorzaker van het faillissement gezien. President van De Nederlandsche Bank Nout Wellink riep zelfs op tot een strafrechtelijk onderzoek. Het leed van gedupeerde DSB-klanten werd bedrijfshorzel uit Bilthoven vervolgens in de schoenen geschoven.
Medio oktober vorig jaar liet systeembeheerder Henk Prins uit Medemblik, een gedupeerde DSB-klant, bij EO’s Netwerk weten dat hij via de door hem opgerichte site Lakemanleed.nl een schadeclaim bij Lakeman wilde neerleggen. Zijn site trok vele duizenden bezoekers en de aankondiging van zijn voornemen werd landelijk nieuws. Inmiddels blijkt van die ambitie weinig meer over te zijn.
Prins zelf geeft zijn site – omgedoopt naar DSB-klantenleed – weinig aandacht meer. Hij heeft het volgens eigen zeggen ‘druk met andere dingen’. ‘Ik doe alleen nog het onderhoud. De site is nu een klankbord geworden voor de vereniging DSB deposito’s‘. De claim tegen Lakeman is volgens Prins ook door de vereniging overgenomen. ‘Dat moet je aan deskundigen overlaten’.
Koen Rutten, advocaat van de vereniging weet echter van niets. ‘Ik heb nog nooit van meneer Prins gehoord en de vereniging is ook niet van plan om een schadeclaim tegen Lakeman op te zetten. We houden ons alleen bezig met kansrijke claims’.
Oorlog
Prins is verrast bij het horen van de mededeling van de Utrechtse advocaat. ‘Zoals ik zei: ik doe er dus niets meer aan’. Hij vindt nog wel dat Lakeman ‘een rat’ is die bezig is op kosten van gedupeerden ‘zijn zakken te vullen’. Met leedwezen constateert hij dat ‘de oorlog tegen Lakeman is ondergesneeuwd’.
Lakeman zelf is allerminst verrast. ‘Ik heb nooit gedacht dat een claim tegen mij ook maar een schijn van kans had. Meneer Prins is een van de vele mensen die absoluut niet wist wat er toen speelde. Hoewel zijn site aanvankelijk nogal kwaadaardig van toon was, neem ik hem dat niet kwalijk. De hele DSB zaak is uniek te noemen. Er waren ook hoogleraren die het niet begrepen’.

Geef een antwoord