Entwistle & Capucci en VEB benadeelden aandeelhouders Ahold

07 jan 2009

Aandeelhouders die voor een Nederlandse rechter een schadeclaim tegen Deloitte willen indienen hoeven slechts te bewijzen dat Deloitte verwijtbaar tekort is geschoten bij de controle van US-Foodservice. Dat is een veel lichtere eis dan de Amerikaanse rechter stelt. (SOBI heeft dat bewijs overigens reeds geleverd door de tuchtklacht tegen Deloitte twee keer te winnen). Entwistle & Capucci heeft Deloitte voor de verkeerde rechter gedagvaard. Door deze onjuiste keuze heeft Entwistle & Capucci de belangen van de Nederlandse aandeelhouders beschadigd. De VEB heeft daaraan meegewerkt door tot het laatst met Entwistle & Capucci te blijven samenwerken.

Nadat SOBI in september 2008 de tuchtklacht tegen Deloitte definitief had gewonnen heeft de VEB een uur later bekendgemaakt dat zij ook een procedure tegen Deloitte zou gaan beginnen. Tot nu toe is daar niets van gebleken.

SOBI heeft Deloitte in het voorjaar van 2008 voor de rechtbank Amsterdam gedagvaard. Aandeelhouders kunnen zich nog inschrijven bij http://www.ahdeloitteclaim.nl

Geef een antwoord