Interim managers die met banken samenwerken

Door banken geadviseerde interim managers

Het kan gebeuren dat een onderneming besluit een interimmanager in te huren. Soms gebeurt dat op ‘advies’ van de bank, die er dan tegelijkertijd maar een concreet voorstel bij doet. Het is dan zaak om goed op te letten. Een interimmanager moet voor de belangen van de onderneming opkomen maar helaas gebeurt dat niet altijd. In sommige gevallen ontwikkelt de interimmanager zich als het paard van Troje dat uitsluitend de belangen van de bank in het oog houdt. Die kans is tamelijk groot wanneer de interimmanager door de bankier is aanbevolen.

Voorzichtigheid bij het accepteren van een door de bank voorgestelde interimmanager is op zijn plaats. De persoon van de interimmanager kan van levensbelang zijn voor de onderneming. SOBI kan helpen bij het beoordelen van de door de bank voorgestelde interim manager, en bovendien het optreden van de bank als geheel onder de loep nemen.

Zie hier een voorbeeld uit de praktijk

Voor een vrijblijvend gesprek/advies kunt u  mij telefonisch, per fax of per email, benaderen:

Pieter Lakeman – Advies & Onderzoek – Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie SOBI

Wanneer u vragen heeft kunt u bellen via 030 225 01 02, mobiel: 06 – 38150576 (Pieter Lakeman) of mailen naar info@sobi.nl

Geef een antwoord