Wie is Pieter Lakeman?

pieterlakemanPieter Lakeman is voorzitter van Stichting SOBI en o.a. bekend doordat de schadevergoeding voor DSB-klanten na zijn bankrun van € 26 mln. naar € 500 mln. is verhoogd.

Pieter Lakeman, econometrist, is oprichter en voorzitter van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie SOBI. Aanvankelijk hield hij zich veel bezig met het procederen tegen beursgenoteerde ondernemingen die hun jaarrekeningen onjuist hadden opgesteld, op eigen initiatief maar ook op verzoek van betalende cliënten. Daarnaast diende hij een groot aantal klachten in tegen accountants die misleidende financiële informatie hadden goedgekeurd, of zich anderszins hadden misdragen. Lakeman maakte met een klacht voor Chipshol tegen KPMG een eind aan een uitwas van de Forensic Accountancy. Bijvoorbeeld waarbij tegenpartijen van cliënten onder druk werden gezet.  Tuchtklachten werden ook op eigen initiatief en op verzoek van betalende cliënten ingediend.

Lakeman geeft advies aan bedrijven en particulieren die geconfronteerd worden met financiële manipulaties of twijfelen aan de cijfers, het gevoerde beleid of aan hun accountant. Ook wordt advies gegeven aan ondernemingsraden die hun directie adviseren over belangrijke beslissingen binnen de onderneming.

Zijn grootste succes tot nu toe behaalde Lakeman voor klanten van DSB Bank aan wie Dirk Scheringa € 26 miljoen schadevergoeding had toegezegd. Door een bankrun te organiseren slaagde Lakeman er in de bank failliet te maken en curatoren in het zadel te helpen waarna de klanten van DSB Bank meer dan € 350 miljoen schadevergoeding kregen toegezegd.

Lakeman schreef naast vele artikelen een aantal boeken waaronder enkele bestsellers. Zijn bekendste boeken zijn: Het gaat uitstekend zwendel en wanbeleid in het Nederlands bedrijfsleven, Failliet op krediet over de rol van het Nederlandse bankwezen (tezamen met Paulien van der Ven) en Accountants in de fout. In Binnen zonder kloppen beschreef Lakeman als eerste in Nederland de gevolgen van de Nederlandse immigratiepolitiek.

Zie tevens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pieter_Lakeman

Voor een vrijblijvend gesprek/advies kunt u  mij telefonisch, per fax of per email, benaderen:

Pieter Lakeman – Advies & Onderzoek – Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie SOBI

Wanneer u vragen heeft kunt u bellen via 030 225 01 02, mobiel: 06 – 38150576 (Pieter Lakeman) of mailen naar info@sobi.nl

Geef een antwoord